Att brygga öl enkelt hemma

Drömmen för många ölälskare och gourmeter är att brygga öl själva. Eftersom bryggning av öl är en komplex biokemisk process är det viktigt att ha rätt utrustning och ingredienser tillsammans så att en god och fyllig drink kommer ut i slutändan. I online-butiken öltapp.se hittar du de tillbehör som du behöver för att enkelt kunna brygga ditt eget öl. Vi erbjuder dig grundläggande ingredienser som jäst, malt, flingor och specialutrustning som maskkokare, maltkvarnaroch vörtkylare.

Brygg ditt eget öl med rätt ingredienser

Förutom humle är malt en av de grundläggande ingredienserna i öl. Malt skapas när spannmål börjar gro och stärkelsen förvandlas till socker, vilket i sin tur leder till jäsningsprocessen. Upptäck vår skalade malt, vetemalt och flingor: kornmalt och vetemalt i olika varianter för ljusa och mörka öl, för stark till salt smak, för pils eller ale. Inget öl utan jäst. Jästen avgör alkoholhalten och sötman i ölet. Vi erbjuder dig SAFALE torrbryggjäst, en välkänd amerikansk jäststam med låg till medelhög sedimentation och medellång grad av jäsning. Med denna högkvalitativa bryggningsgäst kan du skapa en harmonisk öl med lite diacetyl.

Bryggkokare och andra tillbehör för bryggning av öl

Om du vill brygga öl själv, behöver du specialutrustning, särskilt en vattenkokare. Våra mätkokare gjorda av förstklassigt rostfritt stål passar från 25 l till 150 l. De finns med eller utan kran och är lämpliga för alla typer av spisar. Våra högkvalitativa elbryggor har sitt eget värmeelement med termostat. Du behöver bara en vattenkokare för alla bryggningsprocesser, från mosning till raffinering och tillagning. Du hittar kompakta elektriska bryggkokare för 20 l upp till helautomatiska Braumeister-vattenkokare med en kapacitet på 200 l. För att jäsningsprocessen ska lyckas behöver du en jäsningsapparat som säkerställer att gaserna kommer ut ur bryggbehållaren, men så att luft inte kan komma in. Du kan hitta dessa i olika storlekar. Om du maler din malt själv erbjuder vi dig praktiska maltbruk, till exempel gjorda av välformat gjutjärn, som också är lämpliga för slipning av majs och frön. Med vårt stora utbud av tillbehör är du väl utrustad för professionell ölbryggning hemma!

Att brygga öl själv är lättare än du tror

I genomsnitt dricker vi svenskar runt 90 liter öl per år. Detta innebär att vi svenskar
befinner oss på den övre halvan i EU. I Tjeckien och Österrike är ölkonsumtionen högst. Med tanke på ölens enorma popularitet är det inte någon överraskning att
fler och fler människor blir hobbybryggare. Det är inte ovanligt att bryggning av öl blir en verklig passion efter de första försöken.
Med rätt redskap och rätt ingredienser är det inte svårt att brygga en välsmakande öl själv och få ett bra alternativ till köpta sorter.

Brygg öl med en ölsats

Om du ännu inte har erfarenhet av att brygga öl rekommenderar vi att du börjar med ett ölbryggningsset. En sådan uppsättning innehåller alla viktiga
komponenter du behöver för din början som hobbybryggare.
Du kan börja direkt och prova tillverka ditt första egna öl. Beredningen av jäsningsbuljongen görs snabbt, så i grund och botten behöver du bara ge
det tid att jäsa. Tack vare tillbehörssatsen kommer du snart att kunna rosta bröd med ditt hembryggda öl Vi är säkra på att inte bara du, utan också dina vänner kommer att bli glada.
I vår onlinebutik hittar du naturligtvis även kompletta ölbryggningssystem som ger dig en okomplicerad och billig introduktion till ölbryggning.

Att brygga öl är inte en en ny uppfinning

Att brygga öl har en lång tradition. Den första ölen tillverkades för cirka 6 000 år sedan i dåvarande Mesopotamien. Under medeltiden var det främst munkar som bryggde öl och använde detta för att överleva berövning under fastan.
Med den industriella revolutionen förändrades också förfarandet för att brygga öl.
Fransmannen Louis Pasteur upptäckte att det fanns två olika typer av jäst. Medan botten-jäsande jäst sjunker till botten i ölet i slutet av jäsningen, skjuts den högsta jäsningen jäst uppåt av kolsyran.
Lägre temperaturer för att brygga botten-jäst öl var Nödvändigt vid denna metod. Tillräcklig kylning var bara möjlig där
det fanns tillräckligt med is på vintern. Detta förändrades först med uppfinningen av kylskåpet, som emellertid inte helt har lett till fermenterat öl förrän idag. Populära fermenterade öler är till exempel veteöl, Kölsch eller Berliner Weisse.

Att brygga öl kräver endast fyra ingredienser

Att brygga öl är inte bara för stora bryggerier, det fungerar också mycket bra inom hemmets fyra
väggar med lämplig utrustning och nödvändig kunskap. Dimensionerna är naturligtvis uppenbart därmed betydligt mindre. Medan stora bryggerier enkelt producerar flera miljoner liter öl per år, kommer mängden av ditt