Cocktailsatser: perfekta tillbehör för gastronomi och privat bruk

Cocktails har alltid haft stor popularitet och är en oumbärlig del av dryckesmenyn i de flesta barer. Bortsett från det försöker fler och fler göra cocktails själva och till exempel njuta av dem tillsammans med vänner i sitt vardagsrum eller festrum.

Oavsett om du är en erfaren restauratör eller en privat nybörjare - rätt tillbehör bör naturligtvis inte saknas när du blandar cocktails. I vår butik hittar du ett stort urval av cocktailuppsättningar och andra produkter som du kan använda för den kreativa beredningen av dina drycker. Vi är därför säkra på att det finns något som passar dig.

Ta en titt på vårt sortiment, köp cocktailset eller cocktailskak efter eget val enkelt online och börja blanda dina första egna skapelser snart.

Köp en cocktailuppsättning: de viktigaste sakerna med en överblick

 • Cocktailuppsättningar är särskilt praktiska eftersom de innehåller nödvändiga tillbehör för att blanda drycker.
 • Förutom en shaker inkluderar viktiga cocktailtillbehör en muddler, en jigger, en barsked och en bar-sil.
 • En högkvalitativ cocktailuppsättning är lika viktig för att inreda din egen bar som ett urval av sprit.
 • När du köper cocktailtillbehör, se till att de är av god kvalitet så att du kan lita på att de håller så länge som möjligt.
 • Både professionella bartendrar och privata cocktailälskare hittar rätt cocktailuppsättning i vår onlinebutik.
 • Cocktailuppsättningar för intresserade nybörjare och professionella bartendrar

  Om du vill köpa en shaker eller en komplett cocktailuppsättning är det naturligt vettigt att överväga den avsedda användningen av ditt köp när du fattar ett köpbeslut.

  Intresserade nybörjare som helt enkelt vill prova på att förbereda cocktails hemma serveras väl med en mindre cocktail shaker-uppsättning för att komma igång. Om det behövs hittar professionella restauratörer också mer omfattande cocktailuppsättningar med många tillbehör i vår butik för att vara flexibelt utrustade för vardagligt arbete.

  Cocktail-shaker: oumbärlig för blandning av drycker

  När det gäller att blanda drycker som Piná Colada eller Margarita, bör en högkvalitativ cocktailshaker naturligtvis inte saknas. De enskilda ingredienserna samlas i skakan och blandas i önskad cocktail.

  För att göra cocktails själv måste du definitivt köpa en shaker. Du kan antingen få dessa individuellt eller så kan du beställa en praktisk cocktailuppsättning direkt, som förutom en sådan cocktailblandare också innehåller andra tillbehör för att blanda dina drycker.

  Cocktailtillbehör: Vad inkluderar de definitivt?

  Naturligtvis är en shaker inte den enda enheten du behöver för att blanda cocktails. Det finns också ett antal andra tillbehör som du bör köpa till din hemstång.

  Följande utrustning är särskilt viktigt för cocktailtillbehör:

 • Muddler
 • Stångsil
 • Jigger
 • Barsked
 • Bortsett från det, beroende på vilken typ av cocktail du kan behöva olika andra hjälpmedel som inte är speciellt avsedda för blandning av drycker, men som ändå kan visa sig vara oumbärliga. Dessa inkluderar till exempel en juicepress för att göra färsk juice till vissa cocktails själv eller en kniv för att skära frukt.

  Muddler

  Ljuddämparen är en stöt. Som ett cocktailtillbehör är muddleren oumbärlig för beredning av många drycker. Den används till exempel för att krossa limefrukterna när de blandar caipirinha så att de optimalt kan utveckla sin arom i den populära brasilianska cocktailen med cachaça.

  Muddlers är ofta gjorda av trä. Cocktailtillbehören finns också helt tillverkade av plast eller rostfritt stål med ett plastmortelhuvud. Den senare är vanligtvis mycket mer hållbar än trävarianten.

  Stångsil

  En sil är viktig för att hälla många cocktails. Dess funktion är att fånga fasta komponenter som fruktmassa och på så sätt säkerställa att endast den faktiska drycken hamnar i cocktailglaset.

  Stångsilen är vanligtvis gjord av rostfritt stål. En sådan sikt är redan integrerad i tredelade skakapparater, så att det normalt inte är nödvändigt att använda en extra stångsil vid hällning.

  Jigger

  Jiggaren, även känd som en barmass på tyska, är en speciell måttkopp. Det gör det lättare att dosera sprit och har i de flesta fall två sidor, var och en med olika volym.

  I Europa har jiggare vanligtvis en kapacitet på fyra cl på ena sidan, medan den andra sidan är hälften så stor och därför rymmer två cl. Högkvalitativa jiggare är vanligtvis gjorda av rostfritt stål. Men det finns också stångmått av plast eller glas och formen och storleken på de praktiska cocktailtillbehören kan variera.

  Barsked

  Den så kallade barskeden är också ett oumbärligt cocktailtillbehör som uppfyller flera viktiga uppgifter. Å ena sidan kan barskeden användas för att mäta mycket små mängder vätska och å andra sidan används den för att röra om cocktails. För även om en shaker inte skulle saknas i någon bar, är det välkänt att det inte är lämpligt för beredning av alla cocktails.

  Barskedar har ett mycket långt handtag som ofta vrids i en spiral och på vissa modeller kan de mäta upp till 50 centimeter. I den bakre änden har många barskedar också en stöt med vilken ingredienserna till cocktailen kan krossas vid behov.

  Ingen cocktail utan is

  Is är en viktig del av ingredienserna i de flesta cocktails. Beroende på dryck är antingen isbitar eller krossad is rätt val. Båda kan köpas färdiga eller tillverkas av dig själv.

  Om du väljer den andra varianten behöver du antingen isbitformar eller en isbitmaskin och vid behov en iskross med vilken du kan göra krossad is till dina cocktails.

  Om du precis har köpt din cocktailuppsättning och bara vill testa den en gång räcker det naturligtvis att köpa en påse isbitar eller krossad is på bensinstationen eller i snabbköpet för dina försök som hobbybarman .

  Skapa din egen cocktail: Vilken alkohol hör hemma i baren?

  Cocktails erbjuder ett brett utbud av smaker, så det finns något för nästan alla smaker. Om du vill göra dina egna cocktails behöver du inte bara rätt tillbehör som en shaker utan också rätt alkohol. Vilka spritdrycker som inte bör saknas i husbaren beror naturligtvis främst på vilka cocktails som ska blandas.

  Din husbar är väl utrustad med följande sprit så att du själv kan göra många olika cocktails:

 • Gin
 • Brunt rom
 • Vit rom
 • Vodka
 • Tequilla
 • Whisky
 • Konjak
 • Vermouth
 • Cocktails behöver inte alltid innehålla alkohol

  När det gäller cocktails kommer de flesta förmodligen att tänka på alkoholhaltiga drycker med sprit som vodka eller rom. Men det behöver inte vara fallet. Eftersom bra cocktails också kan tillagas utan alkohol.

  Även om du inte gillar alkohol alls, kan en cocktailuppsättning därför vara ett värdefullt köp, med vilket du kan trolla fram extraordinära drycker från ingredienser som juice, frukt och sirap.

  Var uppmärksam på kvalitet när du köper cocktailset och tillbehör

  Som med så många produkter gäller det självklart även för cocktailtillbehör att god kvalitet är mycket viktigt och bidrar väsentligt till ditt köp.

  Det kan vara frestande att spendera så lite pengar som möjligt på att köpa en cocktailuppsättning. Vanligtvis kan du dock anta att det lönar sig att investera lite mer i en högkvalitativ shaker och andra tillbehör för blandning av cocktails.

  När allt kommer omkring kan en bra cocktailuppsättning, som den du kan köpa hos oss, ge dig många års lojal service vid förberedelserna för dina skapelser och därmed hjälpa till att imponera många en vän eller kund med dina kunskaper bakom baren.

  Cocktailuppsättningar är en fantastisk gåva

  Om du känner någon som gillar cocktails kan en cocktailuppsättning vara den perfekta presenten. Var det en högkvalitativ shaker eller en uppsättning för att smaka sprit som rom och därmed skapa ett mycket speciellt dricksnöje - med tillbehör till cocktails väljer du en mycket speciell gåva som säkerligen kommer att generera entusiasm.

  Helst känna till och ta hänsyn till mottagarens preferenser när du väljer cocktailtillbehör som en gåva. På detta sätt ser du till att din nuvarande är särskilt individuell och att glädjen över det blir ännu större.

  Stort urval av högkvalitativa cocktailuppsättningar och tillbehör

  Vi erbjuder dig ett brett utbud av produkter för blandning av cocktails. Hos oss hittar du till exempel cocktailuppsättningar av hög kvalitet som är idealiska som basutrustning för din egen bar eller för professionellt bruk inom cateringbranschen.

  Oavsett tillbehör som shakers, kompletta cocktailuppsättningar eller barväskor med många praktiska verktyg - vi erbjuder dig allt du behöver för att låta din kreativitet gå fritt när du förbereder drycker och att erbjuda både dig själv och dina gäster populära klassiker eller för att inspirera till egna skapelser.

  Köp cocktailskakare och cocktailuppsättningar

  Om du letar efter cocktailblandningsset och tillbehör för att laga drycker har du kommit till rätt ställe. Köp din nya cocktailuppsättning eller shaker direkt från oss i vår butik och få dina tillbehör levererade snabbt och pålitligt.

  Vi är säkra på att du kommer att bli imponerad av både produktkvaliteten och vår utmärkta kundservice och att du kommer att njuta av ditt nyinköpta cocktailset under lång tid.