Vattenarmaturer av hög kvalitet för cateringbranschen

Vare sig det rör sig om rengöring av glas och disk eller för att laga mat: vatten är en del inom gastronomin. En lämplig vattenkran är därför ett måste. Men vid köp av lämplig kran finns det särskilda krav. En enkel kran för privat bruk uppfyller vanligtvis inte detta och är därför ett dåligt val. Istället rekommenderar vi att du använder en professionell vattenkran anpassad för cateringbranschen. I vår butik hittar du dessa av hög kvalitet i olika mönster och olika utseenden.

Gastro vattenbeslag för alla behov

Vi har vattenbeslag för alla behov. Det spelar ingen roll om du behöver en hög- eller lågtrycksarmatur, ett vattenbeslag för en eller två vaskar eller ett gastrobeslag för kallt vatten. Vi garanterar att vi har en lämplig modellen som uppfyller dina krav.

Köpa vattenkran med högt eller lågt tryck?

Om du vill köpa en kran måste du bland annat veta om du behöver en kran för högtryck eller lågtryck . För att ta reda på vilken variant som är rätt måste du kontrollera hur vattnet värms upp. Om uppvärmningen sker med värmesystemet finns det två anslutningar på väggen. Dessa är vanligtvis markerada med en röd ring för varm och en blå ring för kallt vatten. I det här fallet behöver du en högtrycksarmatur . Om vattnet å andra sidan värms upp av en panna, finns det bara en anslutning för din vattenmontering i väggen. I detta fall behöver du en lågtrycksventil.

Så här fungerar en högtrycksventil

En högtrycksventil blandar kallt och varmt vatten i armaturen. Den har två anslutningar, varav den ena fungerar som ett inlopp för kallt vatten och det andra som ett inlopp för varmt vatten. Beteckningen högtrycksventil, eller liknande, indikerar trycket i vattenbeslaget.

Så här fungerar en lågtrycksventil

En lågtrycksventil har tre anslutningar, varav en är ansluten till kall vattentillförsel. De andra två anslutningarna ansluter till

Vattenmontering med pannan, varav den ena förser pannan med kallt vatten och den andra transporterar vattnet som värms upp i pannan till armaturen.

Vattenkran för en eller två vaskar

Förutom armaturer för en vask hittar du också modeller som du kan använda för två vaskar. Beroende på befintligt utrymme hittar du alltid gastrobeslag som perfekt matchar dina krav och som förser dig med vatten efter önskemål.

Vattenarmatur för kallt vatten

Om du inte behöver varmt vatten eller bara har en anslutning för kallt vatten är en kran med kallt vatten det rätta valet. En sådan typ har endast ett inlopp som är monterat på motsvarande anslutning för kallt vatten.