För hushållet, gastronomin eller det privata hobbyköket
Antal kranar eller ölsorter
Kylkapacitet (liter per timme)
Integrerad luftkompressor eller CO2
Som en komplett uppsättning eller bara dispensern
Som en komplett uppsättning inklusive rengöringstillbehör

Dispensrar för öltappar är då drycker fylls från en behållare såsom fat eller en tank i ett glas. Dispenseringssystem är kompletta uppsättningar bestående av en kran, en ventil för att förbinda tunnor, tunnor samt en pump eller en tryckgasbehållare med CO2 och en tryckreducerare. Det är viktigt att större system, som finns med upp till fyra tunnor, har ett bra CO2-system för att uppnå rätt tryck och uppnåt rätt kylning. Med rätt utrustning och tappningsteknik går knappt någon öl förlorad. Emellertid kan speciellt tappkranen bli förorenad och smutsig. Så du bör alltid vara uppmärksam på att ständigt rengöra och hålla smuts borta, speciellt inom catering där vissa regler måste följas enligt lag.

Mindre öltappar

Utöver de stora öltapparna i pubar finns det också små system som är lämpliga för privat bruk. Bland vänner är öltappar en fin gåva till nästa födelsedag. Små system för öltappning, till exempel, är lätta att ansluta till en öltunna på några minuter. Detta gör dem till ett bra alternativ för hobby-brukaren. Många system är tillverkade av rostfritt stål och har en droppbricka. Vissa modeller har en lätt inbyggdbar luftkylning samt en termostat som visar information om temperatur. Till nästan alla öltappningssystem har vi rätt tillbehörspaket tillgängliga och material för mindre reparationer genom reservdelar.

Några av de minder öltapparna är medtagbara. Om du gillar att kunna ta med dig öltapp är en picknickpump perfekt. Pumpen kan helt placeras på fatets stängning.

Kylning

Stora som små dispenseras kan anävndas såväl privat som för professionell användning. Öl är tänkt att drickas ren och kall. Därför kan du också hitta olika sätt att kyla drycken hos oss. Enheter för vattenkylning kan placeras under bänken och för fatöl finns kylskåp i rätt storlek. Vi har också vatten och luftaggregat tillgängliga. Inte bara hur man lagrar ölet, utan också hur man kyler det är viktigt. Endast om det tappas vid rätt temperatur från kranen kan du få fint skum på ölen.