Termostater har till uppgift att hålla rumstemperaturen eller kyltemperaturen vid ett visst antal grader. Detta är särskilt viktigt med öl, eftersom bara kyld öl smakar riktigt bra. Och för att hålla drycken vid optimal temperatur under kylning är termostater nödvändiga.

Termostat

Termostater är temperaturkontroller som använder sensorer för att registrera den aktuella omgivningstemperaturen. Du kan också ställa in ett specifikt värde på termostater som behöver uppnås. Termostaten reglerar därför rumstemperaturen, vare sig det är i kylrummet eller i kylskåpet. Termostater installeras ofta direkt i kylsystem och därmed en av de viktigaste komponenterna i systemet.

En istermostat mäter isens temperatur upp till 12 ° C. En avfrostningstermostat varnar dig när den är för varm. Universella kyl reglage visar frysens temperatur. Termostater hjälper inte bara vid catering, utan även i privata hushåll för att servera kyld, färsk öl när som helst.

Rätt temperatur för öl

Målet är att använda termostaten för att ölet ska uppnå en perfekt temperatur även när det svalnar. För ingen vill ha varm öl i glaset. Öl smakar snabbt unket och gammalt när det är för varmt. Som regel bör en öl serveras vid sju till nio grader, dvs kyltemperatur, ibland lite svalare på varma sommardagar. Varje ölsort kräver sin egen temperatur för att nå sin fulla smak. Med termostater kan du därför justera kylningen perfekt till "din" typ. En pilsner smakar bäst vid sju till nio grader, medan starkare sorter av öl kan vara lite varmare medan en lättare Ale ska vara lite svalare.

Öl ska alltid vara vid rätt temperatur, inte för varm och inte för kall. Om ölet är för varmt bildas det för mycket skum, det finns därför många olika kylsystem. Använd sedan en termostat för att kontrollera att drycken nått önskad temperatur.

Öl får aldrig kylas eller värmas för snabbt. Tricket att snabbt lägga ölen i frysen rekommenderas inte. Du bör snarare uppmärksamma den ideala temperaturen från början med hjälp av en termostat. Det är bäst att lagra ölet i en sval och mörk miljö, till exempel i källaren. Även här är det viktigt att se till att temperaturen i omgivningen är korrekt.