Köp askkoppar: högkvalitativa lösningar för inomhus- och utomhusbruk

Askkoppar är kända för att vara oumbärliga på många områden. Det gäller inte bara allmänna utrymmen, som rökområden på restauranger, utan även många privata hushåll. Även en del övertygade icke-rökare håller en askkopp redo ifall en gäst skulle vilja utöva sin last i trädgården eller på balkongen under sitt besök.

Utbudet av olika modeller från vindaskkoppar till askkoppar med lock till stående askkoppar för utomhusbruk är stort. Vi är dock säkra på att du kommer att hitta en modell i vårt sortiment som optimalt motsvarar dina krav och idéer.

Det viktigaste med askkoppar i ett ögonkast

 • Vindaskkoppar eller askkoppar med lock är ett bra val, speciellt för utomhusbruk.
 • Förutom vindaskkoppar och askkoppar med lock, finns det olika andra varianter, varav några till och med lämpar sig för på språng.
 • När det gäller materialet finns det förutom modeller av glas och plast även modeller av metall eller keramik att välja mellan.
 • Vilken askkopp som är rätt beror i första hand på den planerade användningen och platsen där den ska ställas upp.
 • Letar du efter passande askkoppar hittar du ett urval av olika modeller i vårt sortiment.

Askkoppar i olika utföranden

Om du vill köpa en ny askkopp kommer du snabbt att upptäcka att du kan välja mellan otaliga modeller i olika former och storlekar. Det tillgängliga utbudet är på intet sätt begränsat till enkla, platta askkoppar.

Dessutom finns bland annat följande typer av askkoppar:

 • Vindaskfat
 • Askfat med lock
 • Stående askkopp
 • Resa askkopp
 • Vägg askkopp

Vindaskkoppar är mångsidiga och särskilt populära

När man röker utomhus är det oftast nästan omöjligt att undvika att vinden blåser aska runt. En så kallad vindaskkopp kan användas för att förhindra att detta sprider sig överallt, vilket särskilt icke-rökare snabbt upplever som irriterande.

Vindaskkoppar finns i väldigt olika utföranden. De är i princip lite högre än de enkla askkopparna du kanske känner till från många ölträdgårdar. Som ett resultat är de utstötta cigaretterna och askan inuti dem bättre skyddade från vinden och kan inte blåsas ut lika lätt.

Vissa vindaskkoppar är även försedda med en insats som du lyfter upp kort efter att du stoppat ur cigaretten. Det finns även modeller med lock i olika former. På så sätt garanteras ytterligare skydd mot vind jämfört med vindaskkoppar som helt enkelt är lite högre.

Askfat med lock för ute och inne

Askkoppar med lock är särskilt uppskattade för det faktum att de på ett tillförlitligt sätt skyddar de utstoppade cigaretterna och deras aska från vinden. En vindaskfat med lock är därför idealisk för utomhusbruk, eftersom den förhindrar att dess innehåll helt enkelt blåser ut.

Dessutom kan askkoppar med lock göra poäng med ytterligare en stor fördel. Eftersom locket inte bara skyddar mot vind. Samtidigt ser det också till att innehållet i askkoppen inte syns, vilket förstås ser mycket mer tilltalande ut. Locket hjälper också till att reducera obehaglig lukt till ett minimum om askkoppen inte töms snabbt efter användning.

Askkoppar med lock är utan tvekan ett bra val och är med rätta att föredra framför enkla modeller utan lock.

Olika typer av lock till askkoppar

Förresten, med hänsyn till typen av lock så finns det väldigt olika varianter. En del måste tas bort från askkoppen. Andra öppnas upp för askning.

Vissa askkoppar är också utrustade med en speciell mekanism. Om detta aktiveras genom att trycka på det, rör sig locket nedåt och roterar samtidigt. Den roterande rörelsen transporterar askan och cigarettfimparna in i askkoppens inre.

Så fort du släpper den stängs locket igen av sig själv. Detta är naturligtvis praktiskt och gör det extra lätt att använda.

Stående askkopp: den idealiska lösningen för allmänna utrymmen

Det är inte alltid möjligt eller önskvärt att askkoppen står på ett bord eller en bänk. I detta fall rekommenderas köp av en stående askkopp. En sådan stående askkopp är naturligtvis mycket större, så att den har tillräcklig höjd och kan placeras säkert på golvet.

Stående askkoppar finns i olika former med olika egenskaper. Det finns till exempel modeller som är fyllda med sand för att motverka obehaglig lukt från cigarettfimpar.

Utöver det är även stående askkoppar med integrerad soptunna mycket populära. Sådana modeller finns ofta framför ingångarna till exempelvis stormarknader. Naturligtvis kan de utan vidare sättas upp på andra platser. En stor fördel med denna variant är den utrymmesbesparing som den medför jämfört med separat installation av en stående askkopp och en soptunna.

Det finns även stående askkoppar med lock. Precis som med mindre askkoppar med lock, som exempelvis ställs på bordet, garanterar detta också ett optimalt skydd mot vinden.

Resaskfat: praktisk följeslagare för på språng

En resaskakopp eller en fickaskakopp är särskilt kompakt och är den idealiska följeslagaren för rökare på språng.Precis som med normalstora askkoppar finns det även ett stort antal modeller i väldigt olika utformningar tillgängliga för resaskfat.

Det finns till exempel fickaskkoppar som öppnas för att avslöja en öppning för askning när de dras isär, och resaskaskar med lock som kan öppnas. Vissa modeller är till och med utrustade med en karbinhake, liknande en nyckelbricka.

Så det borde inte vara svårt för dig att hitta en passande kompakt askkopp för på språng som kommer att övertyga dig både vad gäller kvalitet och utseende. Självklart ska fickaskkoppen vara så luktsäker som möjligt så att den utan att tveka kan stuvas i bagaget eller till och med i en jack- eller byxficka.

Väggmonterad askkopp: det platsbesparande alternativet till stående modeller

Som namnet antyder monteras vägghängda askkoppar på väggen. Jämfört med stående askkoppar har denna variant den största fördelen att den är mycket mer platsbesparande, även om den även kan användas stående.

En högkvalitativ väggmonterad askkopp som är noggrant fäst på väggen kommer att göra sitt jobb på ett tillförlitligt sätt i många år. Beroende på de lokala förhållandena är det också lämpligt att använda en askkopp med lock så att vinden inte bara kan blåsa ut aska och stoppa ut cigaretter och sprida dem runt omkring.

Askkoppar av olika material

Förutom form, storlek och egenskaper skiljer sig askkopparna inte minst på grund av materialet de är gjorda av. Glas är fortfarande väldigt populärt. Särskilt enkla, platta askkoppar är ofta gjorda av glas, som kan vara både genomskinliga och färgade och ibland är dekorerade.

Det finns även askkoppar av plast samt modeller av keramik eller metall. Naturligtvis har varje material sina egna fördelar, som inte bara påverkar utseendet, utan ibland också stabiliteten och livslängden.

 • Askkoppar gjorda av keramik får ofta sitt speciella utseende och ibland med en slående, färgstark design.
 • Modeller gjorda av metall framstår vanligtvis som ganska enkla och moderna.
 • Glasaskkoppar kan vara både enkla och slående i formen.
 • Plastmodeller är vanligtvis mycket billiga.

Allt detta behöver dock inte nödvändigtvis vara fallet. Det finns till exempel också askkoppar av metall, vars iögonfallande design gör dem till ett riktigt blickfång, eller modeller av keramik, som är ganska enkla.

Matchande askkoppar för alla behov

Det stora utbudet gör det ibland svårt att bestämma sig för en specifik modell. Å andra sidan säkerställer det också att det finns minst en askkopp för varje smak och varje tänkbar användning som optimalt uppfyller respektive krav.

Vad ska man tänka på när man köper en askkopp?

Att köpa en passande askkopp är verkligen inte en alltför komplicerad uppgift, men det finns några punkter som du bör tänka på när du fattar ditt köpbeslut.

Framför allt är det avsedda syftet viktigt i sammanhanget. För utomhusbruk är det till exempel lämpligt att köpa en askkopp med lock eller en vindaskfat. Detta kommer att förhindra att askan blåser över bordet av vinden. Detta är inte bara mer hygieniskt, utan minskar också städarbetet.

Om du planerar att använda askkoppen när du står eller går förbi är en stående askkopp det rätta valet. Beroende på tillgängligt utrymme på plats kan det även i detta fall vara möjligt att fästa en askkopp på väggen.

Om du är rökfri och bara har rökare som gäster då och då räcker det oftast med en väldigt enkel askkopp av glas eller plast eller en billig askkopp med lock.

Köp askkoppar av hög kvalitet billigt online

Behöver du en eller flera askkoppar har du kommit rätt. I vår butik hittar du ett urval av högkvalitativa modeller att välja mellan.

Köp till exempel en vind askkopp eller en askkopp med lock. Vi levererar bekvämt din beställning till den adress du valt. När du handlar i vår butik drar du nytta av bland annat korta leveranstider, pålitlig service och bra kvalitet till rimliga priser.

Vi tvivlar därför inte på att du kommer att bli helt nöjd med din nya askkopp från vår webshop.