Köp ölglas online: perfekt drickglädje i rätt glas

För perfekt dricksnöje, förutom ett kransystem och en ölfat, behöver du naturligtvis också rätt glas för ölet. Ölglas finns i många olika former och storlekar. Beroende på öltyp och individuella preferenser är en annan typ av ölglas ett bra val.

Om du vill köpa ölglas online har du kommit till rätt ställe i vår butik. Vi erbjuder dig ett stort urval av högkvalitativa glasögon så att du är säker på att hitta det du letar efter.

Köp ett ölglas: en av de viktigaste sakerna

 • Ölglas finns i många olika former och storlekar
 • Beroende på öltyp kan ett annat ölglas vara rätt val.
 • De som inte vill inte ha ett speciellt ölglas för varje öl Om du vill köpa kan du också använda standardglas som Willibecher.
 • Ölglas finns med en kapacitet på 0,3 l eller 0,5 l, och där finns finns också i andra storlekar.
 • Inköp av ölglas är inte bara viktigt för restauratörer, det gör det också möjligt för privata ölälskare att njuta av bästa möjliga ölglädje.
 • I vår butik kan du hittar ett stort urval av högkvalitativa ölglas som du kan köpa online till låga priser.

Ölglas har en betydande inverkan på njutningen av öl

Som ölälskare är det förstås klart för dig att ölglaset har ett avgörande inflytande på dricksglädjen. För finsmakare är det därför uteslutet att till exempel dricka en veteöl från ett glas till Kölsch eller kanske till och med att servera ölen i en enkel papperskopp.

Istället kommer du säkert alltid att se till att använda rätt ölglas för respektive typ av öl.

Om du behöver nya glasögon är det bäst att ta en titt på vårt omfattande sortiment direkt. Vi är mycket säkra på att du också hittar rätt ölglas till ditt privata festrum eller din restaurang.

Ölglas för gastronomi

Ölglas är ett absolut måste i de flesta restauranger. När allt kommer omkring är det av avgörande betydelse att ha ett tillräckligt antal glas som matchar utbudet av drycker som finns tillgängliga hela tiden för att kunna underhålla gästerna professionellt och utan långa väntetider.

Restauratörer kommer säkert att hitta vad de letar efter i vårt sortiment och kan förutom ett stort urval också lita på snabb och pålitlig leverans av de ölglas de köper online. Så det är bäst att beställa de ölglas du väljer idag och erbjuda dina gäster den perfekta dricksglädjen i glasen som matchar öl som serveras.

Ölglas för kräsna privata ölälskare

Ölglas är naturligtvis inte enbart reserverade för cateringbranschen, men de bör inte saknas i ett välutrustat privat festrum. Naturligtvis behöver du ett mindre antal bitar och förmodligen färre olika ölglas för privat bruk.

Ändå är de rätta glasögonen oumbärliga för en perfekt ölupplevelse med dina vänner. Så köp ölglasen för din önskade öltyp i vår butik och få din beställning levererad hem till dig snabbt och pålitligt.

Öl har en lång tradition i Tyskland

Tyskland är allmänt känt som landet för öldrinkare. Det är inte för ingenting att det finns otaliga olika typer av öl här, varav några ibland bara är kända regionalt. Dessutom anger den tyska renhetslagen exakt vilka ingredienser som får användas vid ölbryggning. Förutom vatten inkluderar detta även humle, malt och jäst.

Även om Tjeckien och Österrike är överlägsna oss när det gäller ölkonsumtion per capita, råder det ingen tvekan om att öl i Tyskland spelar en viktig roll.

Det bör därför inte bli någon överraskning att det också finns speciella ölglas för alla typer av olika öl. Om du vill njuta av din favoritsort är det definitivt värt att använda de ölglas som tillhandahålls för en perfekt smak.

Vilket glas för vilket öl?

Ölglas finns i olika former för olika typer av öl. Det finns till exempel specialglas för veteöl, Pils, Kölsch eller Altbier. Ölglasens form och storlek valdes ursprungligen mest för att ta hänsyn till egenskaperna hos respektive öltyp och för att få fram dess smak så bra som möjligt.

Förutom specialglas för vissa öl finns det också vanliga glas som används för servering och kan vara en stor lättnad, särskilt inom gastronomi.

Veteölglas

Weissbier, eller veteöl, bryggs främst i Bayern och har en hundra år gammal tradition där. De typiska veteölglasen har en tunn, lång form. Detta bidrar till att kolsyran säkerställer optimal livlighet så länge som möjligt. I Nürnberg finns till och med ett privat museum där mer än 5000 olika veteölglas visas.

Ölglas för Pilsner

Pils är skyldigt staden Pilsen i Tjeckien. I Tyskland utgör Pilsen öl majoriteten av den öl som produceras och säljs idag. Pilsner-öl innehåller en relativt stor mängd humle, vilket bidrar väsentligt till dess arom. Den serveras vanligtvis i så kallad Pilstulpen. Dessa är ganska smala ölglas som konvergerar mot botten.

Denna speciella form säkerställer att ölskummet behålls så länge som möjligt. Förutom Pilstulpen används ibland tjockare och mindre ölglas för servering av pils.

Ölglas för Kölsch

Kölsch är en typ av öl som endast får bryggas i Köln-området. De regler som ska följas i detta sammanhang fastställs i Kölschkonventionen. Kölsch serveras i allmänhet i så kallade Kölsch-barer eller Kölner-barer.

Dessa smala ölglas har normalt en kapacitet på 0,2 liter. Större varianter används endast i undantagsfall. Detta beror inte minst på att Kölsch innehåller relativt lite koldioxid och att ölet därför snabbt skulle få en gammal smak i ett stort glas.

Ölglas för Altbier

Alt, eller Altbier, är en mörk typ av öl som är särskilt känd i Westfalen och Nedre Rhen. Altbier serveras vanligtvis i ölglas med cylindrisk form. Som regel har Altbier-glasögon en kapacitet på 0,2 eller 0,25 liter.

Muggar: ölglas för den stora törsten

Ölmuggar har en kapacitet på en liter. De tjockväggiga ölglasen är främst kända i samband med Münchenfesten i München. De stora och tunga ölmuggarna är mycket lämpliga för att njuta av tysk lager samt speciella Oktoberfest-öl från Paulaner och andra bryggerier.

Ölmuggar: den klassiska bland ölglasen

Ölmuggar kallas också Seidel. De har ett handtag och finns inte bara som ölmuggar med en kapacitet på en liter utan också i mindre storlekar, t.ex. 0,3 eller 0,5 liter. De finns också i både breda och smala mönster. Till skillnad från det förflutna är de allra flesta ölmuggar nu gjorda av glas och metalllocken som har fästs på dem länge spelar knappast någon roll.

Ölglas för engelska öl

Engelska öl som stout eller ale serveras klassiskt i en så kallad pint. Pinten är ett glas öl som vidgas mot toppen och därmed ger plats för ölhuvudet. En pint rymmer vanligtvis cirka 0,56 liter i Storbritannien och Irland.

Craft ölglas

Hantverk öl har sedan länge utvecklats till ett populärt alternativ till klassiska öl i Europa. De serveras vanligtvis i speciella ölglas. Med sin form, som ofta påminner om ett vinglas, bör dessa säkerställa att ölspecialiteterna optimalt kan utveckla sina speciella aromer.

Willibecher: Standard ölglas för flexibel användning

Med tanke på de otaliga olika typerna av öl och motsvarande ölglas, är det vanligtvis lite ekonomiskt vettigt att köpa alla tillgängliga glas för öl. Särskilt restauratörer förlitar sig ofta på vanliga glas för servering av öl, till exempel Willibecher, som har etablerats i Tyskland sedan 1954, och som används åtminstone en del av ölen för att underhålla gäster.

Hur stora är ölglas?

Ölglas skiljer sig inte bara i form. Dessutom är deras storlek också annorlunda. Den så kallade stöt rymmer till exempel bara 0,1 liter, medan en vanlig Kölsch-stång rymmer 0,2 liter och en ölmugg till och med har en kapacitet på en liter.

Willi-koppen, som används som standardglas för servering av öl, produceras i olika storlekar. Den finns som tillval med en volym på 0,2, 0,25, 0,3, 0,4 eller 0,5 liter.

Ölglas med gravyr för en mycket personlig touch

Om du tycker att vanliga glasögon är för tråkiga för öl, kan du alternativt välja graverade ölglas. Dessa ger möjlighet att individuellt designa fartygen för att njuta av öl och därmed säkerställa ett särskilt högt erkännandevärde.

Ölglas med gravering är också mycket lämpliga som present, till exempel, med vilka du kan ge någon som är viktig för dig en mycket speciell behandling för deras födelsedag eller andra tillfällen.

Du hittar rätt ölglas hos oss

I vår onlinebutik hittar du ett urval av ölglas för olika typer av öl. Vårt sortiment bör därför erbjuda dig rätt produkter med hög säkerhet.

Vårt sortiment av ölglas innehåller följande produkter:

 • Veteölglas
 • Öltulpaner
 • Klassiska ölmuggar
 • Ölglas 0,3 l
 • Ölglas 0,5 l

Köp ölglas av hög kvalitet online

Köp de önskade ölglasen direkt från oss i butiken och få ditt köp bekvämt och pålitligt levererat till önskad adress. Du kan köpa dina ölglas från oss i mindre antal för privat bruk såväl som i större antal för cateringbranschen.

Oavsett detta drar du nytta av hög produktkvalitet och överkomliga priser, såväl som tillmötesgående kundservice som säkerligen kommer att tillfredsställa dig hela tiden när du beställer.