Antal kranar eller ölsorter

Kolsyremaskin för en professionell servering

Vatten är bra för hälsan och den mest populära varan i världen. Men att bära tunga vattenbehållare kan ibland vara extremt irriterande.

Kolsyremaskin är den perfekta lösningen i det här fallet. Eftersom de tillåter sina användare att servera uppfriskande kolsyrat vatten i vilken mängd som helst när som helst utan större ansträngning.

Det finns ett stort urval av läskbryggare och läskvattenenheter tillgängliga i vår onlinebutik, så du är säker på att hitta en lämplig modell som uppfyller dina krav.

Sodavatten från kolsyremaskin är särskilt billigt

Särskilt jämfört med dyrt märkesvatten visar sig sodavatten från en sodabryggare vanligtvis vara ett billigt alternativ. Enheten drivs trots allt med kranvatten, vilket naturligtvis bara kostar en bråkdel av kostnaden för vatten på flaska.

För fullständighetens skull bör det dock här nämnas att vattenräkningen inte är den enda kostnadsfaktorn när man använder en läskmaskin. Utöver det dyra inköpet av enheten tillkommer naturligtvis löpande kostnader för att driva läskmaskinen.

Ändå är mousserande sodavatten i de flesta fall betydligt billigare, utan att du eller dina gäster behöver kompromissa med smaken eller kvaliteten på vattnet som serveras.

Kraftfull vattendispenser för cateringbranschen

Särskilt kompakta enheter för hemmabruk har blivit mycket populära de senaste åren. Men en sådan läskmaskin är naturligtvis inte jämförbar med apparater som används inom cateringbranschen.

Motsvarande modeller, som ofta är utrustade med en plastflaska för det kolsyrade vattnet, har inte tillräcklig prestanda för att betjäna ett större antal gäster med lämplig hastighet.

När du köper en vattendispenser är det därför viktigt att ta hänsyn till den avsedda användningen och de tillhörande kraven.

Om apparaten är planerad att användas i en cateringanläggning eller om apparaten till exempel ska sättas upp i ett företag så att den är tillgänglig för ett större antal anställda, är en motsvarande kraftfull läskmaskin av kurs föredras.

Så fungerar en vattendispenser

För att uttrycka det enkelt pumpas koldioxid helt enkelt ut i vattnet vid högt tryck för att producera kolsyrat vatten. En liten del av koldioxiden reagerar med vattnet och blir till kolsyra, vilket ger sodavattnet det önskade bruset.

Medan billiga läsktillverkare för hemmabruk vanligtvis är utrustade med en plast- eller glasflaska som kranvattnet måste hällas i innan det spritsar, kan läskvattnet fyllas direkt i ett glas eller en kopp med professionella apparater.

Vattendispensere med integrerad kylning

Väldigt få människor gillar att dricka ljummet vatten. Professionella kolsyrebryggare erbjuder därför inte bara möjligheten att kolsyra vatten, utan gör det också möjligt att kyla det samtidigt.

I vår onlinebutik hittar du modeller med väldigt olika prestanda. Förutom mindre apparater som kan servera cirka 20 till 25 liter kallt sodavatten per timme, erbjuder vi även mousserande vattenkokare med en effekt på 120 eller till och med 150 liter per timme. Med dessa är du idealiskt utrustad för att hantera en stor mängd gäster utan större förseningar, även under högtrafik.

Rengör vattendispenser regelbundet

Till en början försummas frågan om hygien när det gäller vattendispenser. När allt kommer omkring strömmar bara vatten genom röret till en sådan anordning. Följaktligen borde det faktiskt inte finnas någon kontaminering.

Detta är dock en felaktighet. Bakterier och bakterier kan också bosätta sig i en kokande vattenkokare med tiden. Dessutom kan det förr eller senare förekomma förkalkning, vilket påverkar vattnets smak och läskmaskinens livslängd.

Vem behöver en vattendispenser?

I princip är vattendispenser inte absolut nödvändiga för privat bruk. Men mindre enheter kan visa sig vara praktiska och eliminera behovet av att regelbundet köpa och transportera tunga vattenbehållare.

Dessutom är vattendispenser också lämpliga för användning i gym, sjukhus, kontor och offentliga byggnaderauden. Där kan du hjälpa anställda, kunder eller besökare.