Antal kranar eller ölsorter

Professionella tillbehör för rengöring av dispenser

Öl på tapp är inte längre bara mycket populärt
när du besöker restaurangen, men har också blivit en vanligt förekommande del på många privata evenemang. Naturligtvis är det inte tillräckligt att bara ansluta tappen och börja servera ölet.
Regelbunden rengöring av kranen, slangar och kopplingar är en del av det obligatoriska utförandet. Detta gäller såväl professionell användning som privat användning av en öltapp.

Som brukare ansvarar du för rengöring av dispenseringssystemet

Som operatör för ditt dispenseringssystem måste du vara uppmärksam på vissa saker. Detta inkluderar särskilt att du säkerställer säker drift och i detta sammanhang se till att
alla delar i systemet är rena.
För att säkerställa det senare behöver du regelbunden, professionell rengöring av din dispenser, annars bildar rester av ölet över tid till att bakterier och andra mikroorganismer bildas i de enskilda komponenterna i ditt doseringssystem. Dessa påverkar smaken på ölet och kan i värsta fall vara skadligt för hälsan

Rengöring av kranen före första användning

Innan du använder din nya tapp i cateringbranschen för första gången, är det absolut nödvändigt att genomföra en grundlig rengöring. Med detta tar du bort befintliga rester från produktionen, såsom mjuka delar som finns i palstörren såväl som oljerester och flis.

För dispenseringssystem som endast är avsedda för privat bruk är det oftast tillräckligt att hälla upp två glas som du sedan häller bor. Om en komplett rengöring av dispenseringssystemet är nödvändig, anges detta normalt i bruksanvisningen.

Rengöring av dispensern efter lång tid utan använding

Grundlig rengöring bör också alltid ske om du inte har använt ditt doseringssystem under en längre tid och de enskilda komponenterna är därför förorenade med avlagringar.
Precis som vid första användning måste dispenseringssystemet rengöras särskilt noggrant, speciellt för dig som använder systemet i resturang/catering.

Köp passande tillbehör för rengöring av dispenseringssystemet

Regelbunden rengöring av dispenseringssystemet , som bygger på både användningen och kraven i respektive modell, garanterar perfekt och riskfritt
servering av öl.
I vår butik hittar du allt du behöver för professionell rengöring av ditt dispenseringssystem, från rengöringsbehållare till rengöringssvampar och
borstar till rengöringsmedel.


Beställ tillbehör för rengöring av kran- och ölslangar enkelt online och till låga priser och snabb och pålitlig