Korkskruv och vinöppnare: högkvalitativa tillbehör för servering av vin och mousserande vin

För många människor är ett gott glas vin eller mousserande vin en viktig del av en mysig sammankomst med vänner. För att öppna flaskan behövs naturligtvis en lämplig korkskruv eller vinflasköppnare.

I vår webbshop hittar du ett urval av högkvalitativa korkskruvar och vinflasköppnare samt andra tillbehör för servering av vin och mousserande vin. Se själv. Vi är övertygade om att du kommer att hitta det du söker.

Korkskruvar och vinöppnare - de viktigaste sakerna i en överblick

 • För att undvika att kontaminera vinet får korken inte skadas när du öppnar vinflaskan.
 • Enkla korkskruvar brukar inte vara den idealiska lösningen när det gäller hantering.
 • En korkskruv med vingar eller ett bordsfäste gör det mycket lättare att öppna vinflaskorna på rätt sätt.
 • Servitörsknivar är särskilt praktiska och bör därför inte saknas i någon restaurang.
 • I vår butik hittar du ett stort urval av vinflasköppnare och korkskruvar i olika utföranden.

Öppna vinöppnare på rätt sätt

Vid första anblicken verkar det inte vara särskilt komplicerat att öppna en vinflaska. I praktiken ser det dock ofta annorlunda ut. För att få ett perfekt dryckesnöje räcker det inte att bara ta bort korken. Dessutom måste korken vara oskadad så att vinets smak inte påverkas av små korkbitar.

Att öppna en vinflaska på rätt sätt kräver därför lite övning. Naturligtvis behöver du också rätt verktyg i form av en högkvalitativ vinöppnare.

Vinöppnare och korkskruvar i olika utföranden

När du köper vinflasköppnare och korkskruvar kan du välja mellan olika utföranden. Det handlar till exempel om mycket enkla korkskruvar, modeller med vingar eller ett praktiskt bordsfäste samt speciella servitörsknivar.

Det är inte möjligt att göra ett generellt uttalande om vilken version som är den rätta. De avgörande faktorerna är naturligtvis dina personliga preferenser och hur ofta du behöver öppna en flaska vin.

Enkla korkskruvar

Enkla korkskruvar består endast av en metallspiral och ett handtag för att hålla och vrida. Metallspiralen borras så centralt som möjligt i flaskans kork och vänds in. Därefter dras korken ut för hand.

Detta fungerar verkligen. En sådan korkskruv är dock inte den bästa lösningen för att öppna vinflaskor. Svårigheten är att flasköppnarens spiral inte alltid är placerad i mitten av korken. Erfarenheten visar att det inte är ovanligt att korken skadas när flaskan öppnas. Om små delar av den kommer in i innehållet kan detta kraftigt försämra smaken av drycken och mycket lätt förstöra ett gott vin helt och hållet.

Att dra ut korken med en enkel korkskruv kräver dessutom en hel del kraft, vilket snabbt kan bli opraktiskt i vardagen. Om du sällan behöver öppna en vinflaska räcker det med en enkel korkskruv. Men om du behöver den regelbundet är det definitivt värt att investera lite mer pengar och köpa en modell av högre kvalitet.

Korkskruv med vingar

Jämfört med en enkel modell utgör en korkskruv med vingar en betydande uppgradering som medför ett antal fördelar. Vinöppnaren placeras på flaskan. Eftersom den har en anordning som glider över flaskhalsen kan korkskruvens spiral vridas in i korkens mitt på ett tillförlitligt sätt. Detta gör det mycket mindre sannolikt att korken går sönder när flaskan öppnas och att delar av den hamnar i innehållet, vilket är känt för att avsevärt försämra drickglädjen.

Om du behöver en vinflasköppnare mer än en eller två gånger om året bör du därför alltid föredra en korkskruv med vingar framför en mycket enkel modell.

Korkskruv med bordsinfästning

I cateringbranschen måste saker och ting oftast göras snabbt. Dessutom måste du som yrkesman normalt öppna champagne- och vinflaskor mycket oftare än vad som är fallet för privatpersoner. Därför kan en korkskruv med bordsinfästning för den professionella sektorn visa sig vara ett mycket praktiskt inköp.

En sådan vinflaskoreklucka är utrustad med en speciell hållare i form av en robust skruvklämma. På så sätt kan den fästas på kanten av ett bord eller till och med en bänk. Du behöver inte hålla i korkskruven för hand när du öppnar flaskan. Detta gör hanteringen särskilt enkel och okomplicerad, så att du inte förlorar onödig tid även med ett stort antal gäster och serveringen alltid lyckas utan förseningar.

Om du väljer en högkvalitativ vinflasköppnare med bordsinfästning, som den du hittar i vår butik, kan du naturligtvis vara säker på att kvaliteten är övertygande och att inget kommer att stå i vägen för en lång livslängd.

Servitörsknivar ingår i grundutrustningen.

Servitörskniven är verkligen en av de produkter som ingen professionell bartender kan vara utan. Servitörsknivar kallas ibland sommelierknivar och är ett extremt praktiskt verktyg som vid första anblicken liknar en klassisk fickkniv.

Stöd mousserande vin. I vår butik hittar du därför ett stort urval av tillbehör som du kan använda för detta ändamål.

Vårt sortiment omfattar bland annat följande produkter:

 • Enkla flasköppnare och korkskruvar
 • Vinöppnare med bordsfäste
 • Korkskruvar med vingar
 • Praktiska servitörsknivar
 • Korkskruv för korklyftor
 • Kylskåp för mousserande vin och champagne


Det är bäst att se sig omkring i lugn och ro. Vi är övertygade om att du kommer att hitta rätt verktyg för att öppna och hälla upp vin och mousserande vin. Det spelar naturligtvis ingen roll om du letar efter lämpliga lösningar för privat bruk eller för professionell servering i cateringbranschen.

Praktiska tillbehör för öppnade vin- och mousserande vinflaskor

En flaska vin eller mousserande vin töms inte alltid helt och hållet omedelbart efter öppnandet. För att det återstående innehållet inte ska behöva hällas ut är det viktigt att hålla det fräscht på ett lämpligt sätt.

Förutom vinöppnare hittar du också lämpliga lösningar för detta ändamål. Det kan till exempel handla om enkla vinproppar eller flaskproppar med vilka du kan återförsluta flaskor som redan öppnats, så att innehållet förblir drickbart längre.

Dessutom finns det naturligtvis också den praktiska Champagne Protector. Detta är det perfekta valet för att hålla mousserande viner som mousserande vin, prosecco och champagne fräscha. Champagne Protector ser till att koldioxiden stannar kvar i flaskan och att ditt mousserande vin behåller sin sprudlande effekt längre.

På så sätt kan du njuta fullt ut av det från första till sista klunken och behöver inte oroa dig för att smaken ska bli gammal om du inte vill dricka upp ditt mousserande vin direkt. Naturligtvis är en Champagne Protector också mycket lämplig för den professionella sektorn för att kunna erbjuda gästerna perfekt kvalitet vid servering.

Köp högkvalitativa korkskruvar och vinöppnare till låga priser

Om du behöver en korkskruv, en vinöppnare eller andra tillbehör för att servera vin och mousserande vin har du kommit till rätt ställe. I vårt sortiment hittar du ett stort urval av högkvalitativa produkter som du bekvämt kan beställa online och få levererade.

Köp din nya korkskruv eller vinöppnare billigt i vår butik och se själv. Vi är övertygade om att du kommer att bli nöjd med urvalet och kvaliteten samt vår pålitliga kundservice.