Koppargryta - kvalitet för ditt kök

Förutom kokgrytor av rostfritt stål och aluminium finns även koppargrytor. Koppar kan leda värme mycket bra och reagerar särskilt snabbt på temperaturförändringar. Koppargrytor är särskilt uppskattade av professionella kockar på grund av materialegenskaperna. Naturligtvis är de också ett bra val för ambitiösa hobbykockar.

Vill du köpa koppargryta har du kommit rätt. I vår butik hittar du olika högkvalitativa krukor gjorda av koppar, som du kan beställa direkt online och få dem bekvämt levererade.

Koppargryta- de viktigaste sakerna på ett ögonkast

  •  För att en kopparkruka ska behålla sin briljans kan det bli nödvändigt att polera den då och då.
  •  Koppar har bland annat god värmeledningsförmåga, så att koppargrytor värms upp särskilt jämnt.
  •  Kopparpannor är ett bra val, särskilt för matlagning på en gasspis, på grund av deras snabba reaktion på temperaturförändringar.
  •  Koppargrytor som ska användas på en induktionsspis måste ha en ferromagnetisk beläggning.
  •  Koppargryta är ofta belagda med exempelvis tenn eller stål.
  •  I vår butik kan du bekvämt köpa högkvalitativa koppargryta online och få dem levererade.

Koppargrytor för krävande professionella kockar och ambitiösa hobbykockar

Även om det är välkänt att de inte används så ofta som kokkärl idag är koppargrytor utan tvekan en av de absoluta klassikerna. När allt kommer omkring har koppar använts av människor i många tusen år. Speciellt professionella kockar gillar att använda grytor av koppar, eftersom materialegenskaperna gör att de kan reglera temperaturen särskilt exakt.

I princip är det förstås inget fel i att ambitiösa hobbykockar bestämmer sig för att köpa koppargrytor för att också dra nytta av materialets positiva egenskaper.

Fördelar med koppargryta

Koppar erbjuder ett antal viktiga fördelar som material för kokkärl. Metallen reagerar mycket snabbt på temperaturförändringar. Den värms upp snabbt och svalnar också snabbt. Dessutom har koppar utmärkt värmeledningsförmåga, så att koppargrytor värms upp särskilt jämnt.

Dessa egenskaper säkerställer att rätter kan tillagas mycket väl med en gryta av koppar. På grund av detta faktum är koppargrytor särskilt uppskattade av professionella kockar, eftersom de ofta förlitar sig på att kunna kontrollera temperaturen exakt och snabbt minska den i slutet av tillagningstiden för att deras rätter ska bli framgångsrika.

Nackdelar med koppargryta

Även om grytor gjorda av koppar kan få poäng med sina fördelar, särskilt hos professionella kockar, har kokkärl av denna metall också en eller två nackdelar som åtminstone inte bör ignoreras helt vid köp.

En punkt som i synnerhet privata amatörkockar kan tänka sig att inte köpa koppargrytor är definitivt deras relativt höga pris. För jämfört med konventionella krukor gjorda av aluminium eller rostfritt stål är grytor gjorda av koppar vanligtvis märkbart dyrare.

Dessutom är koppar inte lika robust som till exempel rostfritt stål. Koppargryta är därför mycket underhållsrika och att hantera dem i vardagen kräver en viss omsorg för att undvika bucklor och repor.

Koppargryta behöver skötas

Högkvalitativa krukor gjorda av koppar är mycket hållbara. Samtidigt är de också ganska känsliga. Den mjuka metallen kan böjas relativt lätt. Det är benäget att repa sig och kan reagera med vissa livsmedel, vilket gör att det tappar sin lyster med tiden.

För att kunna njuta av dem så länge som möjligt kräver därför krukor av koppar en viss skötsel. Förutom vanlig handtvätt brukar det vara nödvändigt att då och då polera koppargryta med en passande polerpasta för att hålla dem glansiga.

För vilka typer av spisar passar en koppargryta?

I princip kan du även använda koppargrytor för matlagning på spis med exempelvis glaskeramikhäll. I det här fallet är det dock viktigt att din kopparkruka har en lite tjockare botten. Detta säkerställer att den vilar jämnt på spisen.

Men fördelarna med en koppargryta avnjuts bäst på en gasspis ändå. För detta gör det möjligt att reglera värmen väldigt snabbt vid matlagning. Så fort gasolspisen är påslagen är den varm. Om lågan stängs av är värmen borta direkt. I kombination med kopparns snabba reaktion på temperaturförändringar säkerställer detta att maten kan tillagas till perfektion.

Koppargrytor till induktionsspisar?

Induktionsspisar tillåter temperaturförändringar att vara lika snabba som gasspisar. Ekv

Samtidigt är de energieffektiva och eliminerar riskerna med öppen eld.

Koppargrytor är vanligtvis inte lämpliga att använda på en induktionsspis. Det finns dock även krukor av koppar som har en ferromagnetisk beläggning. Om så är fallet kan respektive koppargryta då även användas för matlagning på induktionsspis.

Varför har koppargryta en beläggning?

Koppar kan reagera, särskilt när den kommer i kontakt med sura livsmedel, vilket ibland kan vara ett problem. Av denna anledning är koppargryta ofta belagda med ett annat material.

Beläggningen kan bestå av till exempel tenn. Men eftersom tenn är mycket känsligt och har en mycket låg smältpunkt lämnar livslängden för en sådan beläggning mycket övrigt att önska om den hanteras felaktigt. En beläggning av rostfritt stål visar sig å andra sidan vara betydligt mer robust och hållbar.

I slutändan är det såklart upp till dig om du föredrar en kopparkruka med eller utan beläggning. Den planerade ansökan spelar säkert också roll.

Oavsett detta bör du alltid se till när du köper att de koppargrytor du väljer faktiskt huvudsakligen består av koppar. Erfarenheten har visat att så inte alltid är fallet. Om du vill dra nytta av de positiva egenskaperna hos en koppargryta när du lagar mat rekommenderar vi därför att du tar en närmare titt på beskrivningen av motsvarande modell innan du köper.

Köp koppargryta  av hög kvalitet

Koppargrytor är särskilt populära bland professionella kockar. Men även kräsna amatörkockar uppskattar allt mer fördelarna som en koppargryta erbjuder dem.

Om du letar efter högkvalitativa koppargryta  har du kommit till rätt plats i vår butik. Köp dina koppargrytor från oss bekvämt online och få dina nya köksredskap levererade till dig snabbt och pålitligt. Vi är säkra på att du kommer att vara helt nöjd med ditt köp och att du kommer att ha glädje av dina koppargryta väldigt länge.