Tillbringare och karaff: mångsidiga barhjälpmedel för cateringbranschen och för privat bruk.

Förutom lämpliga glas är ölmuggar, t.ex. kanna glas och karaff, naturligtvis oumbärliga för att servera öl. Behållarna finns i olika storlekar och är inte alltid gjorda av glas. Det borde därför inte vara något problem att hitta en modell som uppfyller dina förväntningar.

Om du letar efter vattenkaraffer eller ölkannor är vår butik rätt ställe för dig. I vårt sortiment hittar du ett urval av högkvalitativa karaffer och kannor i olika utföranden. Du kan enkelt köpa dina valfria kannor, ölmuggar och vattenkaraffer på nätet och få din beställning levererad snabbt och pålitligt.

De viktigaste uppgifterna om tillbringare och karaffer i en överblick

  • Kannorna, som är särskilt vanliga i USA, är vanligtvis fyllda med öl eller vatten.
  • Kannan och karaff kan också användas för att servera bland annat saft eller spritzers.
  • När du köper kannor och vattenkaraffer kan du välja mellan modeller av glas, plast och rostfritt stål.
  • Kannor av högkvalitativ plast kan imponera med brottsbeständighet och hållbarhet.
  • Glaskaraffer är idealiska för att servera drycker på ett elegant sätt.
  • En vattenkanna i rostfritt stål är stabil och har lång livslängd.
  • Förutom olika material finns det också olika storlekar och former att välja mellan.
  • Du kan köpa ölmuggar och vattenkaraffer direkt online i vår butik.

Vad är en pitcher?

En pitcher är en mugg som är oumbärlig på restauranger, särskilt i USA. På senare tid har dock även kannor för öl och andra drycker blivit allt populärare i Tyskland, så att de praktiska kannorna finns i allt fler barer och privata festlokaler.

De används vanligtvis som ölkannor eller för att servera vatten. En klassisk kanna har en kapacitet på cirka 1,89 liter. Det finns dock även större och mindre kannrar som fortfarande kallas för kannrar.

Bli därför inte förvirrad när du letar efter en kanna. Valet av olika modeller kan till en början skapa osäkerhet. Men det är faktiskt en stor fördel för dig som köpare. Du kan trots allt välja en ölkanna som passar din smak och är perfekt för det avsedda användningsområdet.

Vilka drycker kan serveras i en kanna?

Kannor och vattenkaraffer lämpar sig inte bara för att servera öl eller vatten. Naturligtvis kan du också servera andra drycker i dem. Använd dem till exempel för fruktjuicer eller spritzers, som du naturligtvis kan kyla med några isbitar om det behövs.

Karaffer och kannor är därför mångsidiga, vilket gör dem till ett värdefullt inköp både för restaurangbranschen och för privat bruk.

Tillbringare och karaff i olika storlekar

En klassisk kanna har en kapacitet på cirka 1,89 liter. Det betyder dock inte att andra storlekar inte finns tillgängliga.

Om du föredrar en annan kapacitet kan du lätt hitta kannor med en volym på bara 1,5 liter eller större kannor med en volym på mer än två liter.

Du kan därför själv bestämma hur stor vattenkannan eller vattenkaraffen ska vara och välja en modell som bäst passar dina individuella behov.

I grund och botten är största möjliga kapacitet inte alltid rätt val. I ditt fall kan det också vara klokt att köpa flera mindre kannor. Naturligtvis vet du själv bäst om detta gäller för dig.

Tillbringare och karaff av olika material.

Kannor och vattenkaraffer finns inte bara i olika storlekar. Dessutom kan du välja mellan olika material när du köper kannor. Förutom glas kan du också välja mellan plast och rostfritt stål.

Precis som med storleken är det inte nödvändigtvis så att en variant är överlägsen de andra. Glas, plast och rostfritt stål har alla sina egna fördelar. Så länge du är uppmärksam på god kvalitet när du köper och väljer en modell som uppfyller dina krav bör din nya kanna därför kunna tillfredsställa dig oavsett vilket material den är tillverkad av.

Kanna glas

Med en karaff eller kanna av glas väljer du en högkvalitativ kanna som du kan lita på att den håller länge. Detta gäller förstås bara så länge du inte tappar den.

I det här fallet måste man tyvärr räkna med att glaskannorna går sönder. Men så länge du behandlar din glaskanna med omsorg kommer den att tjäna dig troget i vardagen och göra det möjligt för dig att servera otaliga ölsorter eller andra drycker.

En glaskanna är lätt att ta hand om, lätt att rengöra och smaklös, så du behöver inte oroa dig för att det inte ska vara en god dryckesnjutning. Därför föredrar många restauratörer och kräsna privatpersoner denna variant framför karaffer och ölmuggar av andra material.

Kannan av plast

Förutom de klassiska modellerna av glas finns det även kannor av plast. Detta är kanske inte något för alla ölälskare. Plastkannor har dock fördelar.

Till dessa hör materialets motståndskraft mot brott, vilket gör att en sådan kanna kan få poäng i en direkt jämförelse med en glaskanna.

En plastkanna av hög kvalitet klarar vanligtvis av att falla utan problem, så du behöver inte oroa dig för dess robusthet vid daglig användning eller dess långa livslängd.

Kannan i rostfritt stål

Förutom glas och plast används även rostfritt stål vid tillverkningen av kannor. Med en bra vattenkanna i rostfritt stål väljer du en särskilt robust produkt som är mycket hållbar och som klarar vardagens påfrestningar.

Åtminstone när det gäller servering av vatten är en kanna i rostfritt stål i alla fall ett bra alternativ till glas och plast, vilket du åtminstone bör överväga innan du köper den.

Vattenkaraff

Om du inte vill servera vatten direkt i glas eller flaskor är en vattenkaraff ett bra alternativ. En högkvalitativ karaff är idealisk att ställa på ett omsorgsfullt dukat bord.

Beroende på hur resten av servisen är utformad kan en annan modell vara det rätta valet. Välj till exempel en enkel glaskaraff, en enkel vattenkanna i rostfritt stål eller till och med en glaskaraff med färgade dekorationer.

Om du vill ha en individuell lösning erbjuder vissa leverantörer även möjligheten att låta gravera en text på glaskaraffen. En sådan glaskaraff kan också vara en bra idé som gåva, till exempel.

Precis som ölmuggar finns karaffer i olika storlekar. Det är därför upp till dig om du föredrar en liten kanna med en liter eller en stor vattenkaraff med en volym på två liter eller mer.

Som du ser har du alltså ett stort urval av olika material, former, design och storlekar när du vill köpa en vattenkaraff. Det borde därför inte vara något problem för dig att hitta en modell som helt uppfyller dina personliga förväntningar.

Vattenkannor och karaff med eller utan lock

Förutom olika storlekar, former och material kan du också välja mellan vattenkannor och karaff med eller utan lock. En modell med lock har fördelen att innehållet i kannan skyddas ytterligare.

Särskilt när det gäller kolsyrade drycker som mineralvatten eller spritzers kan ett lock hjälpa till att hålla innehållet i karaffen fräscht och trevligt längre. Beroende på vilka drycker du vill servera med din karaff i framtiden och hur snabbt den brukar tömmas kan det därför vara klokt att använda en kanna med lock.

Vattenkaraff med och utan handtag

En klassisk kanna har ett handtag på sidan. Det gör det lättare att hålla och hälla upp dryckerna i gästernas glas.

Med karaffer är detta dock inte alltid fallet. Förutom modeller med handtag kan du också välja modeller utan handtag. De senare är vanligtvis smalare än vanliga vatten- eller ölkannor.

Detta gör att en sådan karaff lätt kan greppas med händerna trots att den saknar handtag och att det inte är någon större utmaning att hälla upp drycker med den.

Dekantering och karaffering: Karaff för vin

Förutom vattenkaraffer finns det även karaffer som används för att dekantera vin. Dekantering är ett sätt att separera vinet från oönskade sediment innan det serveras. Detta är särskilt tydligt i röda viner, som naturligt innehåller en hel del tanniner och färgämnen. Hur länge vinet ska ligga i den så kallade karaffen beror främst på vinets ålder. Om du snurrar försiktigt i karaffen kan du påskynda dekanteringen av vinet i karaffen.

Förutom att dekantera vinet används även överflyttning från flaskan till en karaff för att lufta vinet och se till att det kan utveckla sin fulla arom innan det dricks. Detta förfarande, som kallas karpning, kan vara särskilt viktigt för att förbättra smaken i mycket unga viner.

Karaffer som är avsedda för karaffering av vin har vanligtvis en särskilt bred bas. På så sätt kan så mycket yta som möjligt komma i kontakt med luften.

Vad kostar vattenkannor och karaff?

Lika stort som urvalet av olika modeller är, lika stort är också prisintervallet för vattenkannor och karaff. Beroende på märke, modell och material finns det ibland stora skillnader i inköpspriset. Särskilt ädla karaffer av rostfritt stål kan ibland kosta över 100 euro. Å andra sidan behöver du bara investera en bråkdel av detta belopp för att köpa en billig modell.

Du behöver inte lägga en förmögenhet för att köpa en kanna eller karaff med tillfredsställande kvalitet. Även om priset inte bör vara det enda beslutskriteriet kan du faktiskt hitta bra produkter relativt billigt. Om du värdesätter ett övertygande pris-prestandaförhållande är det bäst att ta en titt i vår butik. Där hittar du högkvalitativa vattenkannor och karaff som du kan köpa billigt på nätet. Vi är övertygade om att du kommer att hitta något i vårt sortiment som uppfyller dina förväntningar.

Köpa ölmuggar och vattenkaraff: Vad ska man se upp för?

Om du vill köpa en vattenkaraff eller en ölmugg finns det naturligtvis några saker du bör vara uppmärksam på. När allt kommer omkring vill du ha en produkt som uppfyller dina förväntningar, som ger dig glädje så länge som möjligt och som helst uppfyller sin uppgift på ett tillförlitligt sätt i flera år.

När du köper din kanna ska du därför se till att den är av god kvalitet. Det betyder inte att du måste köpa den dyraste modellen du kan hitta. Som så ofta är det dock inte heller här någon bra idé att vara alltför sparsam, och erfarenheten visar att det oftast leder till en livslängd som lämnar mycket övrigt att önska.

Dessutom bör du tänka på hur stor du vill att din kanna ska vara och vilket material du föredrar innan du köper den. Den rätta storleken beror förstås i hög grad på det planerade användningsområdet. Om du bara vill använda vattenkannan privat, till exempel för att ställa färskt vatten på bordet vid middag med familjen, kan en kanna med en volym på en liter vara tillräcklig. Om man däremot ska använda kannan för att servera öl i cateringbranschen eller på privata fester kan en större kanna vara ett bättre val.

Valet av material är också till stor del upp till dig och dina idéer. Glas ser vanligtvis särskilt ädelt ut och är därför det första valet för många privatpersoner och restauratörer när de köper en kanna. I princip finns det dock inget som talar emot att använda robusta och brottsbeständiga plastkannor i stället. För servering av vatten kan en vattenkanna i rostfritt stål också vara ett bra val.

Köp högkvalitativa kannan och glaskaraff till låga priser online

Om du letar efter karaff eller kannor för öl och andra drycker har du kommit till rätt ställe. I vår butik hittar du ett urval av högkvalitativa ölkannor och glaskaraffer, som du kan beställa direkt online och få levererade på bekvämt sätt.

Köp dina nya kannor billigt i vår butik och se själv. Vi är säkra på att produktkvaliteten och vår pålitliga kundservice inte lämnar något att önska.