Slangar ansluter ölfatet till dispenseringssystemet. Tack vare moderna fat i rostfritt stål flödar ölet i kranen nästintill problemfritt. Med rätt tryck kommer ölet lätt från trumman in i glaset. Du bör dock rengöra slangarna regelbundet för att undvika hälsorisker. Vi har olika slangar, slangar för CO2 och lämpliga tillbehör.

Slangar för öl

Slangar finns i olika längder och är livsmedelssäkra, vilket innebär att de är mycket lämpliga för kontakt med mat och dryck. Vi har också olika diametrar på lager så att rätt slangar finns tillgängliga för varje doseringssystem. Du bör också vara uppmärksam på det tryck som slangarna är utformade för. Dessutom är vissa rör och slangar mjukare än andra. Beroende på dina behov hittar du rätt slang för ditt system från oss. SK-ledningar eller tryckluftsslangar finns också tillgängliga.

Slangarna måste alltid vara starka och rena och befria från ölslam och dryckesrester. Du hittar olika rengöringsmedel i vårt sortiment. Förorening kan skada hälsan och ölet förlorar sin smak.

CO2-slang

Förutom slangar krävs också slangar för CO2, vilket måste vara särskilt säkra eftersom slangarna är utformade för ett visst tryck. Vi har till exempel 1,5 meter långa slangar med en innerdiameter på 7 mm. Slangen består av högkvalitativa och tunga SK-linjer och har två raka ärmar, muttrar och tätningar. Andra längder finns tillgängliga på begäran. Högtrycksslangar med SK-märken är också lämpliga för dekantering av koldioxid.

Tillbehör och verktyg

Tätningar kan till exempel placeras på öl och CO2-slangar. Du behöver också säkringar och kontakter, liksom muttrar i olika utföranden. Beroende på dina behov hittar du reservdelar av alla slag, vi behöver alltid så kallade pipar genom vilka slangen passerar. De är utformade för olika längder och diametrar och kan vara raka eller böjda. För “grommets” kan du beställa ett paket med muttrar, klämmor och tätningar.

Dessutom finns verktyg och tillbehör i vår sortiment. Slangklämmor med ett isolerat handtag eller stabila slangskärare är praktiska hjälpmedel när du installerar dispenseringssystemet och utför nödvändiga reparationer.

Ingen öltappning utan slangar och rör

Du behöver olika tillbehör för att använda din dispenser. Detta inkluderar lämpliga rör och slangar, i synnerhet med vilken ölet transporteras från fatet till kranen.
Du kan inte tappa öl utan en sådan slang med rätt tjocklek och längd.
Du hittar ett stort urval av högkvalitativa slangar och matchande tillbehör som tätningar och adaptrar i vår butik.

slangar påverkar trycket

Dispenseringssystemets korrekta tryck är avgörande för goda tappningsresultat. Förutom temperaturen och CO2-halten i ölet spelar slange