Kopparkittel - rustika köksredskap med mångsidig användning

Med en Kopparkittel väljer du mycket speciella köksredskap som du kommer att ha glädje av under mycket lång tid om du tar hand om den på rätt sätt och som du kan laga din mat med nästan som i gamla tider.

Om du vill köpa en Kopparkittel har du kommit rätt. Beställ helt enkelt din nya kopparkittel från vår butik och få den levererad snabbt och tillförlitligt.

Kopparkittel – de viktigaste sakerna på en gång

 • Koppar är mycket mångsidigt och är därför mycket viktigt som material på många områden.
 • Koppar har mycket god värmeledningsförmåga, så att kopparkittel och andra kokkärl reagerar särskilt snabbt på temperaturförändringar.
 • Koppar är ganska känsligt för repor och bucklor jämfört med aluminium och rostfritt stål, vilket måste beaktas vid hantering av kopparkitteln.
 • Regelbunden skötsel hjälper till att säkerställa att din kopparkittel ser så bra ut som möjligt Du kan njuta av det länge.
 • Vissa kopparkittel har även en plåtbeläggning på insidan.
 • I vår webbutik hittar du högkvalitativa kopparkittel som du enkelt kan köpa och få levererad burk.

Koppar är en mångsidig metall

Koppar är extremt mångsidigt och används inte bara för tillverkning av kopparkittel. Metallen är lätt att bearbeta och är mycket hållbar. Bortsett från det kan den leda både värme och el utmärkt, vilket är en avgörande fördel med koppar beroende på avsedd användning.

Koppar används bland annat inom följande områden:

 • Kontantmynt
 • Värmeinstallationer
 • Elektroteknik
 • Bestick
 • Köksredskap
 • Hantverk
 • Takbeläggning

Kockkärl av koppar har en lång tradition

Koppar har använts av människor i tusentals år och har under lång tid spelat en mycket viktig roll i tillverkningen av köksredskap. Idag är köksredskap som kastruller och stekpannor såklart mycket oftare gjorda av stål eller aluminium.

Ändå har kokkärl i koppar utan tvekan en lång tradition. Särskilt professionella kockar uppskattar materialet och gillar fortfarande att använda grytor, stekpannor och vattenkokare av koppar när de lagar mat.

Fördelar med en kopparkittel

Som redan nämnts kännetecknas koppar bland annat av sin utmärkta värmeledningsförmåga. Det gör att en kopparkittel reagerar mycket snabbt på temperaturförändringar. Den värms också upp särskilt jämnt, vilket också kan vara en avgörande fördel beroende på avsedd användning.

Särskilt professionella kockar förlitar sig ofta på att allt tillagas till perfektion när de lagar sina rätter. Men ambitiösa hobbykockar kan naturligtvis också dra nytta av koppars materialegenskaper om de bestämmer sig för att använda en kopparkittel eller annat köksredskap tillverkat av denna metall.

Kopparkittel behöver skötas

Koppar ger poäng med sin goda värmeledningsförmåga. Samtidigt är metallen också ganska känslig jämfört med rostfritt stål eller aluminium. Om du vill att din kopparkittel ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du behandlar den med omsorg och ger den den uppmärksamhet den förtjänar.

Det är därför bäst att tvätta din kopparkittel försiktigt för hand. Du bör också undvika att rengöra koppargrytan med stålullssvampar eller liknande material, annars kan det lätt uppstå repor.

Koppar kan reagera genom kontakt med olika livsmedel. Detta kan orsaka missfärgning med tiden. Om du vill behålla glansen på din kopparkittel på lång sikt kan det bli nödvändigt att polera den då och då. Särskilda polerpastor finns för detta ändamål.

Ju mer omsorg du behandlar din kopparkittel, desto längre kommer du att njuta av din rustika kokkärl. I grund och botten är koppar mycket hållbart. Att investera i en högkvalitativ panna kommer definitivt att löna sig eftersom du inte behöver oroa dig för att behöva byta ut den inom överskådlig framtid.

Nackdelar med en kopparkittel

Om kopparkittel har en annan nackdel utöver materialets jämförelsevis höga känslighet, så är det säkert deras pris. Jämfört med andra kokkärl som är gjorda av aluminium eller rostfritt stål, till exempel, är kokkärl av koppar vanligtvis lite dyrare.

Kopparkittel i olika former och storlekar

Kopparkittel finns i väldigt olika former och storlekar. Beroende på modell är det rustika köksredskapet idealiskt för matlagning över öppen eld, till exempel. Om kopparkitteln har en platt bas kan den vanligtvis även användas på en gasspis eller en vanlig elspis.

Det är därför värt att så noggrant som möjligt i förväg överväga hur och för vilka ändamål kopparpannan kommer att användas i framtiden för att hitta en modell som uppfyller dina egna krav.

Kopparkittel med och utan beläggning

Precis som kokkärl och kastruller gjorda av koppar, finns kopparkittel också med eller utan beläggning. Beläggningen kan bestå av bland annat tenn. I det här fallet är det dock viktigt att komma ihåg att tenn också är ganska känsligt. Metallen har låg smältpunkt och är känslig för repor. Beroende på avsedd användning av kopparkitteln kan detta vara problematiskt.

Om du ska välja en belagd eller obelagd panna kan inte sägas generellt. I slutändan är valet här helt och hållet ditt. Om du väljer en högkvalitativ modell och behandlar och vårdar den noggrant, kommer du definitivt att kunna njuta av din kopparkittel i många år framöver.

Se till att du köper bra kvalitet

Om du skulle vilja köpa en Kopparkittel är det viktigt att du uppmärksammar god kvalitet. Vattenkokaren du väljer ska egentligen vara gjord av koppar och inte bara ha ett tunt lager av metallen. Först då kommer du verkligen att dra nytta av kopparns goda värmeledningsförmåga när du använder din kokkärl.

Bra utförande är naturligtvis viktigt. När allt kommer omkring ska din kopparpanna verkligen ha en lång livslängd och bör inte visa tecken på skador efter bara en kort tid.

Köp Kopparkittel av hög kvalitet

Om du letar efter en Kopparkittel av hög kvalitet, kommer du definitivt att hitta den i vår butik. Köp den kopparkittel du väljer direkt online och få ditt köp enkelt levererat.

Vi tvivlar inte på att kvaliteten på din nya kopparkittel och vår pålitliga service inte lämnar något övrigt att önska.