CO2 och rätt tryck behövs för att tappa öl professionellt. CO2-tryck är därför nödvändigt för att tappa god öl. De levereras i gasflaskor och säkerhetsaspekten är alltid högsta prioritet vid hantering av kemikalier. Du bör därför bland annat förvara flaskorna säkert på ett väl ventilerat ställe.

Användning av CO2-flaskor

Beroende på påfyllningsmängd har CO2-flaskorna olika storlekar och har olika diametrar. En flaska med 0,5 kg räcker för 150 liter öl, en 2 kg flaska för 600 liter. Ventilerna på flaskorna är standardiserade och passar därför varje tryckreducerare. För att ansluta tryckreduceraren till flaskorna hittar du också kontakter hos oss på öltapp.se. Tryckreducerare säkerställer att ett visst tryck på utloppssidan inte överskrids, även med olika tryck på inloppssidan.

Vissa flaskor har redan en praktisk justerbar bas för säker installation. Du kan också köpa en justerbar bas separat. Flaskhållare som kan hängas i en ölfat är också praktiska. Flaskhållarna är idealiska när det inte finns tillräckligt med utrymme för att säkert placera en CO2-flaska. Säkerheten kommer alltid först när man tappar öl. Av den anledningen har vi också skyltar för driftanläggningar med bruksanvisning för säker servering i sortimentet.

CO2-flaskor finns främst i cateringbranschen. Under vissa omständigheter kan privatpersoner också använda sig av CO2-flaskor. Därför, förutom CO2-flaskor, har vi också koldioxid kapslar, som används i vissa apparater eller öltunnor.

Fyll på

CO2 behövs inte bara för att servera öl utan också när man campar eller i ett akvarium för fiskar. Därför är det möjligt att fylla på många platser. Du behåller flaskan och kan fylla på den när som helst. Du kan fylla på CO2-flaskor hos återförsäljare för campingutrustning, i dryckshandeln eller i järnaffärer. CO2-flaskorna håller och är testade för användning i minst 10 år. Vissa flaskor har ett speciellt handtag. Detta handrag krävs enligt lag och vissa återförsäljare fyller bara fel när buren är fäst. Påfyllning bör endast utföras av specialister. Du bör alltid vara uppmärksam på de gällande säkerhetsföreskrifterna.

När de används på ett säkert sätt säkerställer CO2-flaskor och kolsyrade kapslar att ölet alltid är friskt och uppfriskande på bordet.

CO2-flaskor för ditt kransystem