Kopparpanna - köksredskap av hög kvalitet för kräsna kockar

Det är välkänt att de flesta kokkärl inte är gjorda av koppar. Ändå föredrar många proffs att använda kopparpanna eftersom de erbjuder en särskilt jämn värmefördelning och dessutom reagerar mycket snabbt på temperaturförändringar på rätt kamin.

Vill du köpa en kopparpanna hittar du definitivt det du letar efter i vår butik. Eftersom vårt sortiment erbjuder dig ett urval av högkvalitativa kopparpanna, som du bekvämt kan beställa online och få levererad.

Det viktigaste med kopparpanna på ett ögonblick

  • På grund av sina speciella egenskaper är kopparpannamycket populära bland framför allt professionella kockar.
  • För att behålla sin attraktiva glans på lång sikt är det nödvändigt att polera kopparpanna regelbundet.
  • Kopparpanna imponerar med mycket jämn värmefördelning, så maten kan tillagas jämnt i dem.
  • Fördelarna med en kopparpanna är särskilt effektiva på gasspisar.
  • Om en kopparpanna ska användas på en induktionsspis måste den ha en ferromagnetisk beläggning.
  • För att förhindra att kopparn reagerar med maten är kopparpanna normalt försedda med en tunn beläggning.
  • I vår butik kan du enkelt köpa kopparpannaonline och få dem levererade snabbt och pålitligt.

Kopparpanna: kvalitet för professionella kockar och kräsna hobbykockar

De flesta kokkärl idag är gjorda av aluminium eller rostfritt stål. Kopparpannaspelar dock fortfarande en viktig roll, särskilt i det franska köket. De är ganska dyra och används därför främst av professionella kockar. De är vanligtvis inte absolut nödvändiga för privat bruk, även om ambitiösa hobbykockar naturligtvis också uppskattar de positiva egenskaperna hos en kopparpanna.

Kopparpanna behöver regelbundet underhåll

I grund och botten är kopparpanna mycket hållbara. Men de tappar snabbt sin lyster när de används på spisen. För att återställa detta är det nödvändigt att regelbundet polera kopparpanna. Detta är inte absolut nödvändigt efter varje användning av kokkärl. Ändå är polering givetvis förknippat med en arbetsbelastning som inte ska underskattas, vilket inte är fallet med andra typer av kokkärl.

Dessutom bör kopparpanna inte diskas i diskmaskin. Åtminstone är det fallet om du inte har att göra med en rostfri panna som bara har en kopparkärna.

Om du är försiktig när du rengör och sköter den och inte skyr den extra ansträngningen, kan du generellt lita på en lång livslängd när du köper en kopparpanna av hög kvalitet.

Fördelar med kopparpanna

Jämfört med andra material har kopparpanna ett antal fördelar som gör dem till ett bra val, speciellt för professionellt bruk.

Kopparpanna får poäng vid matlagning bland annat med en särskilt jämn värmefördelning. Dessutom reagerar materialet relativt snabbt på temperaturförändringar. En kopparpanna värms upp väldigt snabbt och svalnar lika snabbt, vilket såklart kan hjälpa till att laga mat till perfektion.

Nackdelar med kopparpanna

Kopparpannahar förstås inte bara fördelar utan även en och annan nackdel som man åtminstone bör ha i åtanke vid köp.

En nackdel som många amatörkockar bör överväga att inte köpa en kopparpanna är definitivt det relativt höga priset jämfört med till exempel en aluminiumpanna.

En annan nackdel är det faktum att koppar är en ganska känslig metall. Kopparpanna är därför inte bara mycket underhållsrika, utan också benägna att repa och deformeras. För att säkerställa en lång livslängd bör detta faktum beaktas vid hantering av dem i vardagen.

För vilka typer av spisar passar kopparpanna?

I princip kan kopparpanna även användas på en vanlig spis med vanliga kokplattor eller en glaskeramikhäll. I det här fallet har de dock ingen nämnvärd fördel jämfört med en vanlig panna, som är gjord av exempelvis aluminium.

För att metallens fördelar med hänsyn till den snabba reaktionen på temperaturförändringar verkligen ska komma till sin rätt är dess användning i första hand bara meningsfull i kaminer som gör att temperaturen kan justeras snabbt.

Detta är känt för att vara fallet med gasspisar. Om gasolspisen är påslagen är värmen där direkt. När hon stänger av den är hon direkt som bort, medan det med en konventionell spis alltid tar ett tag för kokplattan att svalna.

Är kopparpanna lämpliga för induktionsspisar?

Med induktionsspisar finns värmen där lika snabbt som med gasspisar. Men eftersom koppar inte är magnetiskt kan en ren kopparpanna inte användas på en induktionsspis. Det finns dock kokkärl av koppar som har ett ferromagnetiskt lager. Dessa kan då även användas för matlagning på en induktionsspis.

Varför kopparpanna har en beläggning

Koppar reagerar när den kommer i kontakt med olika livsmedel. Speciellt syror kan visa sig vara problematiska i detta avseende. Av denna anledning är kopparpanna vanligtvis tunt belagda med ett material som inte reagerar med maten som tillagas i kokkärlet.

Typiskt är plätering på en kopparpanna antingen tenn, keramik, rostfritt stål eller silver. Silver är ganska mjukt och inte särskilt starkt, varför det sällan används som pannbeläggning. Keramik, å andra sidan, används ganska ofta i stekpannor. Keramik har dock nackdelen att beläggningen snabbt förlorar sin initiala non-stick-effekt.

Vissa kastruller är också belagda med tenn. Tenn är dock också ganska känsligt, slits lätt och har dessutom en låg smältpunkt. Naturligtvis har dessa egenskaper en negativ effekt på tennbeläggningens livslängd. Beläggningar av stål är å andra sidan särskilt slitstarka, lättskötta och hållbara. Om du värdesätter en lång livslängd bör du om möjligt välja en kopparpanna fodrad med rostfritt stål.

Köp kopparpanna av hög kvalitet

Om du, som professionell kock eller som en kräsna amatörkock, vill använda kopparpanna för att tillaga dina rätter, har du kommit till rätt plats. I vår butik hittar du ett urval av högkvalitativa kopparpanna som du kan välja mellan.

Köp din nya kopparpanna bekvämt online och dra nytta av fördelarna som metallen har att erbjuda dig. Vi är säkra på att du kommer att vara helt nöjd med produktkvaliteten och vår pålitliga kundservice.