Piphällar av hög kvalitet online

Starka piphällar är ett oumbärligt verktyg som ingen bar ska vara utan. De praktiska brandy-hällarna finns i olika utföranden för nästan alla flaskformat och möjliggör en enhetlig servering av sprit och övrig dryck i önskad mängd.

Hur fungerar en piphälls

Piphällar är en liten fästanordning som placeras på den öppnade flaskan. Genom öppningen av portionsanordningen kan drycken strömma ut ur flaskan med en anpassad hastighet. Flödeshastigheten för vanliga piphällar är ofta en ventil liter per sekund. Men det påverkas också av respektive vätska och kan därför variera. Bortsett från utloppsröret har en flaskutlopp också ett lufthål. Detta förhindrar att ett negativt tryck utvecklas under dispensering. Detta hjälper till att ta bort rätt kvantitet såväl som att undvika en oönskad drottning genom att stänga den med ett finger, till exempel efter fyllning av ett glas. Under servering från piphällen ska hållas med ett finger så att den inte kan glida ur flaskan.

Portioners är särskilt praktiska

Förutom konventionella piphällar finns det också så kallade portioners . Dessa fungerar enligt en liknande princip. Men de är dessutom utrustade med en liten boll. Bollen säkerställer att endast en viss mängd kan strömma ut ur varje hälla och stänger sedan öppningen tills flaskan sätts upprätt.

Piphällar i olika utföranden

Piphällar finns för alla typer av flaskor i många olika former och material. Proppen som stänger flaskan är antingen gjord av plast, silikon eller kork. Flaskhällen med en korkpropp ser naturligtvis särskilt attraktiv ut. Men med tiden tar de på sig aroma från drick och måste därför bytas regelbundet. I detta avseende visar plast och silikon vanligtvis vara mer hållbara. Resten av flaskutloppet är vanligtvis tillverkat av plast eller rostfritt stål. Modeller i mässing finns också tillgängliga, men dessa är inte lämpliga för sura vätskor.

Piphällar för alla behov i vår butik

piphällar, portioners eller skålar för kryddig såser - du hittar dem i vår butik - piphällar för alla behov. Beställ den valda modellen enkelt online och dra nytta av korta leveranstider, gynnsamma priser och hög produktkvalitet.