Öltapp

Filtrera

Ett bra öl kan serveras på några minuter och det smakar ännu bättre med professionella dispenseringssystem och tillbehör. Fler och fler ölälskare och hobbybryggare vill tappa öl hemma och en kran är också en del av inventeringen i föreningshuset. Att servera god öl av alla slag kräver med rätt koldioxidhalt och en skumkrona som ""pricket över i:et"". Det är viktigt att dispensern och tillbehören är av god kvalitet och att du rengör systemet regelbundet, men även med god rengöring ska ölet aldrig komma i kontakt med kranen. Du kan beställa dispenseringssystem, tillbehör och rengöringsmedel direkt från oss online.

Professionella dispenseringssystem

På en pub är öltappen en del av interiören, och i hemmet är öltappen höjdpunkten för dig som älskar öl. Även att sätta ihop delarna i en öltapp är kul! Men varje dispenser måste sättas in korrekt innan användning. När du gör det bör du vara särskilt uppmärksam på CO2-trycket, eftersom säkerhet också är en prioritering när du tappar öl så att du inte stöter på problem när du börjar. Vidare smakar ölet bäst när det är färskt tappat och inte för-tappat och sedan upphällt.

Hur du serverar

Håll först ölglaset i en vinkel under kranen och öppna kranen. Vid fyllning flyttas glaset långsamt till ett vertikalt läge. När glaset är cirka 2/3 fullt, stäng kranen och låt ölet vila kort så att skummet kan lägga sig. När du placerar tillbaka glaset spinner ölet i glaset och du fyller ölglaset upp till kanten. Ett undantag är veteöl, som bör hällas upp på en gång. Många doseringssystem har också en skumknapp som du gör att kan utforma skummets utseende.

Om glaset är för torrt bildas mycket skum och bubblor, så du bör skölja glaset innan du serverar. Även en kran som inte är helt öppen leder till stark skumning och om krantrycket är för lågt bildas inte skum. För varmt öl leder också till för mycket skum. Den ideala öltemperaturen är sex till sju grader. Termostater och andra tillbehör hjälper till med den perfekta ölen.